Na zajęciach technologii gastronomicznej uczniowie rozwijają swoje umiejętności kulinarne i kreatywność w kuchni.
Klasy 2B i 2GR poznawały różnorodne zastosowania jaj w gastronomii – przygotowali m.in. jaja poszetowe, które podali w pysznych i zdrowych kanapkach. Na deser serwowali wyjątkowy suflet czekoladowy.
Uczniowie 1B zajęli się naleśnikami – powstały zielone naleśniki ze szpinakiem, wersje na słodko z twarogiem i powidłami śliwkowymi oraz puszyste pancakesy z Nutellą i musem bananowym.
Klasa 1 branżowej szkoły zawodowej zaskoczyła smakami, przygotowując pancakes z powidłami śliwkowymi oraz aromatyczną szakszukę.
Natomiast na jednych z pierwszych zajęć technologicznych uczniowie 1B stworzyli eleganckie kanapki bankietowe.
Brawo dla wszystkich klas za zaangażowanie i piękne, smakowite potrawy!
Data dodania: 2025-10-02 09:14:10
Data edycji: 2025-10-02 09:17:17
Ilość wyświetleń: 35
Konkursy
Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!
„Dobre wychowanie dzieci jest najważniejszą sprawą kraju, gdyż od niej zależy wartość obywatela, użyteczność ludu, szczęśliwość, ukształtowanie i zacność rodu ludzkiego."